Elképesztő történet a kelet-magyarországi kórház gyermeksürgősségi osztályáról

Megosztás

Hihetetlen mélységekbe süllyedt a közegészségügy hazánkban, Kelet-Magyarországon különösen látványos a pusztulás. Ebben a történetben pedig a doktornő és az ápolónő mindent megtettek a kisgyermekért, de jelenleg ez az ijesztő valóság, csodákra ők sem képesek, ha valami nincs.

És pont ez a legfélelmetesebb, hogy nincs, pedig ez nem szabadna, hogy megtörténjen. A Mátészalkaleaks tett közzé egy tegnap esti történet a Mátészalkai Kórház gyermeksürgősségi osztályáról, amelyet olvasójuk osztott meg velük. “Soha, egyetlen platformon sem tettem még panaszt, de úgy érzem, ez igenis nyilvánosságot kell, hogy kapjon. Ma este hányás- hasmenéssel kerültünk a kisfiammal a mátészalkai gyereksürgősségi osztályra.

És nem a doktornőre panaszkodom, vagy az egyetlen ápolónőre mellette…aki mindent is csinál. Hanem arra, hogy nem volt egy hányáscsillapító injekció a gyerek sürgősségin??!! Csak ezzel a panasszal feküdt már ott négy beteg, az már mellékes, hogy legalább egy rácsos kiságy jutott a 7 éves gyerekemnek. Minden tiszteletem a doktornő és az ápolónő felé, akik körbetelefonálták az egész kórházat, hogy a gyerekem megkapja a megfelelő ellátást.

Az utolsó utáni telefon sikeres volt és megkaphatta a kisfiam a gyógyszert. Szégyen! Még azt is felajánlottam, hogy kiváltjuk saját költségén, de erre nem volt lehetőség. 2024?! Nincs eszköz a gyógyításhoz…. Sajnálom mind a betegeket, mind az ott dolgozókat. Lesz ez jobb?! Vagy van még lejjebb?

Tisztelettel Osváthné Szép Renáta

*A levélíró hozzájárult a neve közléséhez.”

Ugye ismerős a történet saját megyénk kórházaiból is? Gyakorlatilag bármilyen irányban nézünk szét az országban, ugyanezt látjuk, a közegészségügy gyakorlatilag összeomlott, de már magánúton is komoly a várakozás. A költségek is. Lassan 14 évnyi Fidesz-KDNP teljhatalom után ez egészen elképesztő. Tényleg van még lejjebb?

Nekünk mik a tapasztalataink? Egyszeri eset volt?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek